Nekilnojamas turtas Ispanijoje/Leidimas gyventi/Vizos į Ispaniją studentams gavimas, vizos studijavimas į Europą

Studijų (studentų) vizos į Ispaniją

PRADĖTI ĮSIPAREIGOJIMĄ ISPANIJOJE MOKYMO PAGRINDU

Kasmet šimtai mūsų tautiečių atvyksta studijuoti Ispanijoje. Tradiciškai daugelis jų atvyksta C tipo turistinė viza mokymui Ispanų kalbos kursaitaip derinant laisvalaikį ir švietimą Ispanijoje. Tačiau pastaruoju metu mokyklos vis labiau populiarėja. Ispanijos universitetai, mokymas, kuris apima ilgą buvimą šalyje. Tam reikia vizos D Ispanijai, kurioje bus toliau tvarkomi nuolatinės kortelės.

Ispanijoje yra dviejų rūšių vizos:

  • Ispanijos studijų viza, suteikianti teisę gyventi iki 180 dienų;
  • Ispanijos studijų viza, suteikianti teisę vieneriems metams pasilikti Ispanijoje su galimybe jį pratęsti.

Studijų viza į Ispaniją iki 180 dienų paprastai išduodama mokyti ilgus kursus. Šios vizos gavimo procesas yra gana paprastas, nes jam nereikia medicininio pažymėjimo ir nepripažinimo pažymėjimai. Pagrindinis šios vizos trūkumas yra tas, kad jis negali būti pratęstas Ispanijoje.

Šiame straipsnyje aptariame vizos D į Ispaniją (leidimas gyventi pagal mokymą), kuri suteikia teisę gyventi šalyje vienerius metus, procedūrą. Tokia viza taip pat vadinama „studentų gyvenimu“.

Atkreipiame jūsų dėmesį į tai, kad studentų gyvenamoji vieta Ispanijoje neturi statuso leidimą gyventi. Todėl, pavyzdžiui, pateikiant dokumentus Ispanijos pilietybė buvimas Ispanijoje dėl vizos vizos nebus įtrauktas į reikiamą minimumą.

Studentų vizos į Ispaniją: dokumentai

1. Paraiška dėl oficialaus mėginio išdavimo Ispanijos nacionalinei vizai, užpildyta ir pasirašyta pareiškėjo arba jo oficialaus atstovo (nepilnamečiams studentams) dviem egzemplioriais.

2. Galiojantis pasas (taip pat visų puslapių kopijos), kurių galiojimas turi viršyti laikotarpį, kuriam prašoma išduoti vizą.

3. Dokumentai, patvirtinantys, kad mokymosi laikotarpiu yra lėšų, skirtų gyventi Ispanijoje, ir grįžti į pareiškėjo ir šeimos narių, gyvenančių pagal jo išlaikymą, tėvynę. Minimalus studentų klestėjimo lygis nustatomas pagal 100% IPREM (El Indicador Público de Renta de Efectos - daugiafunkcinis bendras pajamų rodiklis). Šiuo metu IPREM dydis yra 532,51 euras vienam mėnesiui. Pirmojo priklausomojo turiniui reikia 75% iš IPREM (Euro 399,38), antrajam ir vėlesniems - 50% iš IPREM (Euro 266,26). Kokybės dokumentuose, patvirtinančiuose lėšų prieinamumą, gali būti:

  • rėmimo laiškai, paprastai iš tėvų;
  • Banko ataskaitos;
  • sertifikatus iš darbo vietos.

4. Nepilnamečiams studentams, kurie bus Ispanijoje be tėvų, turite išduoti:

  • pirminis notaro patvirtintas leidimas keliauti, kuriame nurodyta institucijos pavadinimas, numatoma mokymo kurso trukmė ir globėjas, atsakingas už vaiką;
  • notarinio akto originalas, kuriuo sergėtojas priima atitinkamus įsipareigojimus.

5. Jei vaikas gyvens Ispanijoje be tėvų, reikia kreiptis dėl studento vizos. globa. Mes kalbame apie situacijas, kai vaikai gyvena mokykloje, jei mokykla suteikia galimybę gyventi bendrabutyje ar ispanų šeimose. Pirmuoju atveju vaiko globėjas paprastai yra nakvynės namų ar mokyklos direktorius, antrajame tėvų šeimoje, kurioje vaikas gyvens. Vaiko globėjas gali būti tik Ispanijos gyventojas.

Dokumentai, patvirtinantys apgyvendinimą Ispanijoje visą studijų laikotarpį

1. Dokumentas, patvirtinantis priėmimą į mokymo centrą, turintį oficialią akreditaciją, visą mokyklos dieną, ty išduodant galutinį diplomą ar pažymėjimą. Dokumente turi būti nurodyti šie duomenys:

  • studento vardas;
  • mokymo centro pavadinimas;
  • mokymo kurso pavadinimas;
  • studijų laikotarpis;
  • kursų programa ir klasės valandų skaičius per savaitę.

2. Suaugusiems studentams / studentams - gyvenamosios vietos valstybės valdžios institucijų išduotas pažymėjimas, kuriame nėra paskutinių penkerių metų nuosprendžių.

Visi pateikti dokumentai turi būti išversta į ispanų kalbą patvirtino Ispanijos konsulatas Rusijoje. Notariniai dokumentai ir gero elgesio liudijimas turi turėti apostilę.

Prašymas išduoti vizą Ispanijoje

Dokumentus asmeniškai pateikia pareiškėjas (nepilnamečiams - tėvams, globėjams ar oficialiems atstovams) į Ispanijos konsulatą Rusijoje gyvenamojoje vietoje.

Mokestis mokamas tiesiogiai paraiškos pateikimo metu. Jei atsisakoma išduoti vizą, mokesčio suma negrąžinama

Ilgalaikės vizos Ispanijai nagrinėjimo terminas yra vienas mėnuo nuo dienos, einančios po dokumentų pateikimo dienos. Jei pasibaigus šiam laikotarpiui konsulato atsakymas negaunamas, manoma, kad dėl prašymo buvo priimtas neigiamas sprendimas, ir pareiškėjui buvo atsisakyta išduoti vizą. Konsulatas turi teisę pakviesti pareiškėją į pokalbį ir paprašyti papildomų dokumentų.

Gyventojų Ispanijos kortelės kūrimas

Teigiamu sprendimu pareiškėjas įklijuojamas į pasą ilgalaikės vizos D tipo į Ispaniją. Norėdami gauti vizą, turite kreiptis į konsulatą pasu 2 mėnesiais. Jei pareiškėjas neatvyko per nustatytą laiką, laikoma, kad jis atsisakė išduoti vizą, o byla perduodama archyvui.

Vizos galiojimas - 90 dienos. Per šį laiką jūs turite įvažiuoti į Ispaniją, o paskui per 1 per mėnesį turite kreiptis į atitinkamą policijos nuovadą. Daugelis miestų turi paskyrimo sistemą. Rekomenduojame užsiregistruoti dokumentams pateikti iškart atvykus, ypač dideliuose miestuose, nes yra eilių.

Jei reikia kreiptis dėl vizos į Ispaniją, kreipkitės į įmonės telefono numerius, o mūsų specialistai padės jums visais klausimais, visų pirma, surengti palydą su vertėjais į valdžios institucijų migracijos departamentus.

Geriausi pasiūlymai