Leidimas gyventi Ispanijoje

Leidimas gyventi Ispanijoje dėl rezidavimo yra galimybė legalizuoti savo padėtį užsienyje gyvenantiems užsieniečiams Ispanija be atitinkamų dokumentų. Standartinis pavyzdys - užsienietis atvyko į turistinę vizą ir liko. Šiame straipsnyje kalbėsime apie atvejus, kai užsienio piliečiai gali prašyti leidimą gyventi Ispanijoje ant Pale.

Gyvenimo leidimas gyvenvietėje, skirtingai nuo kitų tipų gyvenamųjų vietų, teikiamas Ispanijoje jau gyvenantiems užsienio piliečiams, o jo registracijai nereikia grąžinti užsieniečio į savo tėvynę. Yra trys leidimų gyventi tipai.

1. Socialinis prisotinimas

Reikalavimai pareiškėjui:

  • Minimalus buvimas Ispanijoje yra 3. Gyvenimo laikotarpio apskaičiavimas prasideda nuo pirmos registracijos Ispanijoje dienos ir geriausias patvirtinimas yra registracijos pažymėjimas. Tai taip pat gali būti hospitalizavimo liudijimas, patvirtinimas apie dalyvavimą Ispanijos kursuose, patikrinimai iš parduotuvių ir pan. Atliekant patikrinimus iš parduotuvių, reikia prašyti sąskaitų faktūrų su pareiškėjo duomenimis.

Įstatymas leidžia ne ilgiau kaip 120 dienas Ispanijoje trejus metus. Tuo pat metu užsienio piliečiai 3 metų metu nedalyvauja. Dėl sienos kirtimo pasibaigus vizai gali būti uždrausta atvykti į Ispaniją.

  • Turėkite giminystę su Ispanijos piliečiu arba kitais užsienio piliečiais, kurie gyvena Ispanijoje pagal leidimą gyventi (sutuoktinis, registruota pora, tėvai ar vaikai). Jei tokių nėra, turite pateikti vietos valdžios institucijų nuomonę apie pareiškėjo socialinę integraciją. Pareiškėjui apklausia valdžios institucijų atstovas, po kurio išduodamas atitinkamas pažymėjimas - išvada. Kad būtų galima apklausti, pareiškėjas turi žinoti apie ispanų kalbą.
  • Turėkite bent 1 darbo sutartį, kurią pasirašo darbdavys. Tuo pat metu darbdavio bendrovė neturėtų turėti jokių mokesčių ir socialinių įmokų. Tai patvirtina mokesčių deklaracijų teikimas darbdaviui. Jei darbdavys yra asmuo, būtina patvirtinti, kad yra pakankamai pajamų, kad būtų galima sumokėti pareiškėjui (minimalus 100% IPREM, ty 532,51 per mėnesį 2017, sumokėjus pareiškėjui atlyginimą).

Leidžiami keli įrašai. Bendras darbo valandų skaičius turi būti bent 40 valandų per savaitę.

Jei pareiškėjas turi pakankamai lėšų gyventi Ispanijoje be darbo, organizuodamas savo verslą arba jį užregistruodamas, darbo sutarties teikimas yra neprivalomas. Išvada dėl socialinės integracijos turėtų atspindėti, kad nėra darbo sutarties poreikio.

Mokumo patvirtinimas be darbo sutarties yra gana sudėtingas, todėl rekomenduojame iš anksto konsultuotis tokiais atvejais. Net jei gaunamas leidimas gyventi Ispanijos ispanų rezidencijoje, reikia patvirtinti, kad Ispanijos pilietis turi pakankamai pinigų jaunajai šeimai remti.

2. DARBO SILENTAS

Reikalavimai pareiškėjui:

  • Minimalus buvimas Ispanijoje yra 2. Apskaičiuojant apsigyvenimo laikotarpį prasideda pirmoji registracijos diena Ispanijoje ir geriausias patvirtinimas yra registracijos liudijimas. Tai taip pat gali būti hospitalizavimo liudijimas, patvirtinimas apie dalyvavimą Ispanijos kursuose, patikrinimai iš parduotuvių ir pan.

Įstatymas leidžia ne ilgiau kaip 90 dienas Ispanijoje dvejus metus, tačiau peržengus pasienio vizą, gali būti uždrausta atvykti į Ispaniją.

  • Darbas Ispanijoje mažiausiai 6 mėnesių, kaip rodo teismo sprendimas, pripažįstantis darbo santykių egzistavimą 6 mėnesiams arba Administraciniu Darbo ir socialinės apsaugos inspekcijos sprendimu.

3. ŠEIMOS SUSIRINKIMAS

Šiuo atveju kalbame apie leidimą gyventi, kuris suteikiamas ispanų vaikų tėvams ar ispanų tėvų vaikams pagal gimimą. Pavyzdžiui, rusų ar rusų, kurie gyvena be dokumentų, gimsta vaikas Ispanijoje iš Ispanijos piliečio, kuris tampa Ispanijos piliečiu. Trūksta minimalaus pareiškėjo gyvenimo Ispanijoje laikotarpio.

Norint gauti leidimą gyventi šeimyniniam gyvenimui pirmoje byloje, būtina pateikti pareiškėjo gimimo liudijimą. Antruoju atveju pareiškėjo gimimo liudijimas ir Ispanijos tėvo gimimo liudijimas patvirtina savo Ispanijos pilietybę gimimo metu.

Bendrieji reikalavimai pareiškėjui, taikomi pirmiau minėtais trimis atvejais:

  • Negalima būti jokios kitos ES valstybės, Europos ekonominės erdvės šalies ir Šveicarijos piliečio pilietis ar giminaitis.
  • Neturite nuosprendžių Ispanijoje ir ankstesnėje gyvenamojoje šalyje (per paskutinius 5 metus).
  • Draudžiama atvykti į Ispaniją ar kitas Šengeno šalis.
  • Visiems dokumentams, kurie nėra ispanų kalba, turi būti pateikiamas vertimas į ispanų kalbą, patvirtintas Ispanijos generalinio konsulato legalizavimo departamento Maskvoje arba oficialiai Ispanijoje pripažinto prisiekusio vertėjo.
  • Institucijų išduoti dokumentai turi būti apaštaluoti.

Paraiškos nagrinėjimo terminas yra 3 mėnuo, tačiau dažnai jis neviršija keturių savaičių. Gavęs teigiamą sprendimą, pareiškėjas turi kreiptis dėl nuolatinės kortelės per mėnesį nuo „1“.

Jei esate Ispanijoje be dokumentų ir jums reikia gauti leidimą apsigyventi, galite susisiekti telefonu, kuris yra mūsų svetainėje, ir mūsų specialistai padės jums visais klausimais, įskaitant palydos organizavimą migracijos institucijoms.

Geriausi pasiūlymai