Nekilnojamas turtas Ispanijoje/Leidimas gyventi/Leidimas gyventi Ispanijoje arba balta gyvenamoji vieta

Leidimas gyventi Ispanijoje

Šis leidimas gyventi Ispanijoje tinka rusams, Ukrainiečiai, kazachai ir kitų buvusios TSRS šalių piliečiai, turintys stabilias, dideles pajamas, verslininkai, aukštos kvalifikacijos samdomi specialistai ir individualūs verslininkai.

Kaip rodo pavadinimas, leidimas gyventi be teisės į darbą nesuteikia teisės dirbti Ispanijoje. Todėl, norint gauti tokį leidimą gyventi Ispanijoje, būtina patvirtinti, kad pareiškėjas turi pakankamai lėšų, kad galėtų dirbti Ispanijoje be darbo, ir, svarbiausia, būtina patvirtinti kitoje šalyje gautų pajamų stabilumą.

Ispanijos teisės aktuose nustatyta minimali tokių pajamų suma (žr. Toliau), tačiau rekomenduojame patvirtinti didesnių pajamų, apie 50.000 eurų per metus, buvimą. Tokiu būdu Ispanijos valdžios institucijos galės užtikrinti, kad pareiškėjas, gavęs leidimą gyventi Ispanijoje, neketina įsidarbinti iš vietinių gyventojų ir užsieniečių, turinčių teisę gyventi Ispanijoje, turinčius teisę dirbti.

Leidimas gyventi Ispanijoje be teisės dirbti nedraudžia jo savininkui Ispanijoje atidaryti savo verslo, samdyti darbuotojus ir plėtoti verslo veiklą. Pavedęs įmonės vadovybei samdyto vadovo, turinčio visus dokumentus, leidžiančius vykdyti šią veiklą, savininkas pats gaus teisę gauti ir naudoti pelną iš savo įmonės veiklos.

Taigi leidimas gyventi Ispanijoje be teisės į darbą pirmiausia tinka piliečiams, kurie turi stabilias pajamas savo pilietybės valstybės teritorijoje. Tokie piliečiai, kaip taisyklė, dalyvauja darbo veikloje, kuriai nereikia nuolatinio darbo vietoje, ir gali atlikti savo pareigas nuotoliniu būdu. Tai svarbu, nes pagal Ispanijos teisę užsienio pilietis, gavęs leidimą gyventi Ispanijoje (su teise į darbą arba be jo), didžioji dalis laiko turi būti šioje šalyje, ty bent 183 metų dieną. Jei nesilaikoma šios taisyklės, gali būti toliau atnaujintas leidimas gyventi.

STATUSO KEITIMAS.

Galų gale, jei aplinkybės išsivysto taip, kad leidimo gyventi turėtojas be teisės į darbą vis dar turi pradėti dirbti Ispanijoje, jis gali tai padaryti visiškai teisėtai, pakeisdamas leidimo gyventi statusą pirmajame pratęsime, ty po metų gavus pirmąją gyvenamąją vietą.

PAPILDOMI REIKALAVIMAI PAREIŠKĖJUI:

  • Piliečiai, kurie prašo leidimo gyventi Ispanijoje be teisės į darbą, turėtų turėti Nekilnojamasis turtas Ispanija;
  • jei planuojate persikelti su vaikais į Ispaniją, jie būtinai turi būti įtraukti į Ispanijos švietimo įstaigas;
  • Būtina turėti sąskaitas Ispanijos bankuose;
  • Svarbus yra vizų pažeidimų nebuvimas ankstesnėse kelionėse į Europą. Visa tai atsižvelgiama svarstant paraišką.

PASKIRSTYMO PROJEKTAS ISPANIJOJE NEPRIKLAUSANT Į DARBĄ

Pagal Ispanijos teisę, prašymas gauti leidimą gyventi Ispanijoje be teisės į darbą pateikiamas Ispanijos konsulatui savo gyvenamosios vietos šalyje. Jei esate Ispanijoje turizmo vizoje, norėdami gauti leidimą gyventi, turėsite grįžti į savo šalį. ARUM PROPERTY teikia visą spektrą paslaugų rengimo ir pateikimo Ispanijos konsulate Maskvoje, Sankt Peterburge, Kijeve, Astanoje. Mes padėsime surinkti reikalingų dokumentų paketą.

Atsakymo laikas yra nuo 2 iki 6 mėnesių. Ispanijos konsulato dokumentai siunčiami į Madridą. Madride priimamas sprendimas dėl kiekvieno prašymo. Jei pase yra teigiamas rezultatas, pareiškėjas įterpiamas D tipo Ispanijos rezidento vizą, suteikiant teisę atvykti į šalį ir gauti rezidento kortelę. Ateityje leidimo gyventi galiojimo pratęsimas Ispanijoje vykdomas be poreikio išvykti.

DOKUMENTŲ, KURIŲ REIKALAVIMAI REIKALINGA VYNUOSE REGISTRACIJAI ISPANIJOJE, SĄRAŠAS BE DARBO TEISĖS.

  1. Dvi nacionalinės prašymo išduoti vizą formos kopijos, užpildytos ir pasirašytos pareiškėjo, dvi nuotraukos, atitinkančios šiuos reikalavimus: 3,5 x 4,5, neseniai, spalvotas, pilnas veidas, su neuždengta galvute, baltame fone.
  2. Pareiškėjas negali būti nelegaliai esantis Ispanijoje ir neturi pažeisti pareigos grįžti į Ispaniją, jei jis grįžta į kilmės šalį.
  3. Paraiškos pateikimo metu turi būti sumokėtas fiksuotas 60 mokestis.
  4. 790 forma (kodas 052) - mokestis už išankstinį leidimą laikinai gyventi.
  5. Prašyti leidimo laikinai gyventi šalyje be teisės gauti pajamų EX-01 formoje.
  6. Pasas arba kitas Ispanijoje pripažintas kelionės dokumentas, kurio galiojimo laikas yra ne mažesnis kaip 1 per metus, ir visų ankstesnių pasų kopijos (jei jų prašo konsulatas).
  7. Visų puslapių vidinis pasas ir fotokopija.
  8. Neseniai paskelbtas nuosprendžio pažymėjimas, išverstas į ispanų kalbą, patvirtintas Ispanijos generalinio konsulato legalizavimo departamento Maskvoje arba oficialiai Ispanijoje pripažinto prisiekusio vertėjo, išduoto ne anksčiau kaip 3 mėnesį prieš kreipiantis dėl vizos kilmės šalies kompetentingų institucijų arba šalių, kuriose pareiškėjas gyveno 5 metams iki paraiškos padavimo (tik suaugusiems), patvirtindamas, kad nėra apkaltinamojo nuosprendžio pagal Ispanijos teisę. Pareiškėjai, kurie yra Rusijos Federacijos, Baltarusijos, Armėnijos ir Uzbekistano piliečiai, privalo turėti šį sertifikatą Hagos apostille. Pagalbos failas su nepatvirtinta kopija.
  9. Sveikatos draudimo polisas, išduotas Ispanijoje akredituotos draudimo bendrovės. Draudimo apsauga turi apimti hospitalizavimą ir repatriaciją.

10. Neseniai išduotas medicininis pažymėjimas su vertimu į ispanų kalbą, patvirtintas Ispanijos generalinio konsulato legalizavimo departamentu Maskvoje arba oficialiai Ispanijoje pripažintas prisiekusiu vertėjas, išduotas ne anksčiau kaip 3 per mėnesį prieš kreipiantis dėl vizos. Sertifikate turi būti tokia arba panaši formuluotė: „Tai patvirtina, kad p. / P. _____ nepatiria ligų, galinčių pakenkti žmonių sveikatai, nurodytam Tarptautiniame sanitarijos reglamente 2005.“

11. Dokumentai, patvirtinantys pareiškėjo finansinį gyvybingumą, t.y. Kiekvienos šeimos nario mėnesinės pajamos yra ne mažesnės kaip € 2130,04 vienam pareiškėjui ir € 532,51:

  1. Atlyginimų, santaupų, investicijų, pensijų, subsidijų, fondų akcijų ir tt pažymėjimas;
  2. Dokumentai, patvirtinantys bendro įkūrimo teisę ir teisę gauti pelną iš bet kurio juridinio asmens veiklos;
  3. 3-NDFL deklaracija už tris ankstesnius ataskaitinius metus ir 2-NDFL nuoroda už einamuosius metus;
  4. Mokesčių institucijų pagalba, kai pareiškėjas vykdo įsipareigojimus mokėti mokesčius, mokesčius, baudas, baudas;
  5. Nekilnojamojo turto pirkimo ir nuomos sutartys, tinkamai užregistruotos atitinkamose Rusijos Federacijos registracijos tarnybose;
  6. Banko išrašai Ispanijoje arba kitoje šalyje;
  7. Dokumentai, susiję su kilnojamojo ir / arba nekilnojamojo turto nuosavybe, pažymėjimu dėl teisių registravimo Rusijoje;
  8. Pareiškėjo įdarbinimo liudijimas (jei toks yra), kuriame nurodoma, kad darbo pobūdis nereikalauja nuolatinio buvimo darbo vietoje Rusijoje;
  9. Pardavimo sutartis ir Ispanijos turto registro išrašas, patvirtinantis nekilnojamojo turto buvimą Ispanijoje („Escritura“ ir „Nota Simple“).

12. Klausimai apie vaikų įstojimą į Ispanijos švietimo įstaigas ir (arba) kalbų mokyklas.

13. Konsului skirtas motyvacinis laiškas, kuriame nurodomos priežastys, dėl kurių reikia nuolat gyventi į Ispaniją.

Visi dokumentai pateikiami išversti į ispanų kalbą ir legalizuojami Ispanijos konsulate. Be originalo, taip pat pateikiamas kiekvieno dokumento kopija.

DOKUMENTŲ PATEIKIMAS, PATEIKTAS PERSONALU ARBA ATTORIUJE.

Konsulatas pasilieka teisę bet kuriuo metu pareikalauti asmeninio pareiškėjo (arba pareiškėjų) atvykimo į pokalbį. Vizą pareiškėjas asmeniškai turi gauti per mėnesį nuo 1 nuo pranešimo apie teigiamą sprendimą dėl prašymo išduoti leidimą gyventi Ispanijoje. Be to, pagal vizą prašoma ir gaunama Ispanijos teritorijoje gyvenančios šalies plastikinė kortelė.

Geriausi pasiūlymai